Recomandari de politici in domeniul internshipului pentru studenti


Anunt

Proiectul “Facilitarea accesului pe piata muncii prin stagii de internship pentru studenti”, proiect POSDRU / 22/2.1/G/22008 se va incheia in 30 septembrie. Proiectul a reprezentat o excelenta oportunitate pentru studenti de a intra in contact cu piata muncii si de a se implica in activitatile practice ale firmelor, institutiilor publice si organizatiilor non guvernamentale.

Iata cateva rezultate ale proiectului:

• In cadrul acestui proiect, au fost stabilite parteneriate cu 45 de intreprinderi, institutii publice si organizatii non guvernamentale. Printre organizatiile si firmele cu care s-au incheiat parteneriate sunt Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala, Centrul Ratiu pentru Democratie, Consiliul Judetean Cluj, Toyota Cluj prin Profi Auto, Next Gen Networks, ACI Cluj, RH Trust, Novo Tech, Primaria Cluj, Modern Bau, Net Logiq Absolut IT si Vitrina Advertising.

• Pana la finalul acestui proiect 300 de studenti au efectuat stagiile de practica in cadrul organizatiilor pentru care au optat. Acestia au participat la sesiunile de informare si instruire organizate in vederea pregatirii acestora pentru stagiile de practica.

• In proiect au fost implicati 33 de tutori din intreprinderi, organizatii non guvernamentale si institutii publice. Tutorii, persoanele responsabile de activitatea studentilor la locul de munca, au beneficiat la randul lor de consiliere pentru adaptarea nevoilor studentilor la cerintele companiilor, institutiilor publice sau organizatiilor non guvernamentale. Chestionarele pre si post stagiu de practica aplicate de catre noi au facilitat remedierea potentialelor inadvertente dintre cerintele studentilor si oferta de practica a institutiilor. Speram ca ghidul de bune practici elaborat in cadrul acestui proiect va sprijini alte organizatii care desfasoara activitati de practica pentru studenti.

Echipa proiectului, Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Fundatia Danis, multumeste studentilor de la FSPAC si UTCN, reprezentantilor firmelor, institutiilor si organizatiilor non guvernamentale pentru implicarea in proiect. Fara sprijinul lor proiectul nu ar fi avut succes.

Multumim,
Echipa proiectului


Rezultate program

Proiectul “Facilitarea accesului pe piata muncii prin stagii de internship pentru studenti”, proiect POSDRU / 22/2.1/G/22008, a continuat in anul 2012 cu stagiul al doilea de pregatire a studentilor prin programe de practica in insitutii, firme si organizatii non guvernamentale.

In cadrul celui de-al doilea stagiu, au fost stabilite contacte cu noi organizatii si firme care au devenit parteneri de practica in proiect. In acest sens, organizatorilor de practica le-a fost de mare utilitate feed-back-ul primit de la studentii care au efectuat practica in stagiul 1, deoarece a fost posibila o mai buna identificare a asteptarilor studentilor in ceea ce priveste tipul de activitati derulate si abilitatile dezvoltate ca urmare a practicii. Printre organizatiile si firmele cu care s-au purtat discutii se Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala, Centrul Ratiu pentru Democratie, Liga Apararii Drepturilor Omului – Filiala Cluj, ProVobis, Toyota Cluj prin Profi Auto, Next Gen Networks.

Pana la finalul lunii aprilie, au fost instruiti 4 tutori de practica, iar 4 studenti au efectuat stagiile de practica in cadrul organizatiilor pentru care au optat. 56 de studenti au participat la sesiunile de informare si instruire organizate in vederea pregatirii acestora pentru stagiile de practica.

In baza acordurilor de parteneriat stabilite, al numarului de locuri disponibile comunicat de parteneri, si solicitarilor venite din partea studentilor, proiectul ca acomoda incepand cu luna mai un flux numeros de studenti, in conformitate cu planul de invatamant si calendarul de activitati al organziatiilor partenere.


Click AICI pentru a vedea rezultatele stagiului 1 de practica (format PDF).

ȘTIRI

Prima sesiune de recrutări pentru studenți are loc în luna martie 2011.

Pentru aplicații, urmați secțiunea Aplică online din meniul principal.